به گزارش خبرنگار مهر، دکتر پیروز مجتهد زاده در جمع دانشجویان دانشگاه مازندران افزود: بر اساس انگیزه های سیاسی نمی توان نامهای جغرافیایی را تغییر داد زیرا در این صورت هرج و مرج در دنیا برقرار میشود.
وی که در سمیناری با عنوان خلیج فارس نام ایرانی، هویت ایرانی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه مازندران سخن می گفت نامگذاری یکی از روزهای تقویم ایران به نام خلیج فارس را مثبت ارزیابی کرد و آن را هشدار هرساله ای از سوی ملت ایران به کشورهای عربی برشمرد.
مدیرعامل بنیاد علمی پژوهشی یوروسویک لندن در ادامه ریشه اصلی اختلافات بر سر مسائل موجود را آغاز واگذاری جزایر جنوب از سوی انگلستان به قبایل و شیخ نشینهای عرب عنوان و تصریح کرد: بریتانیا سراسر جنوب خلیج فارس را که ازدیرباز به طور سنتی به ایران تعلق داشت، پس از اشغال به شیخنشینها و قبایل مختلف واگذار کرد و علاوه بر این، در نواحی شمال خلیجفارس نیز ادعای سرزمینهای مختلفی از جمله خوزستان، بندرعباس و بندر لنگه را داشت که البته هرگز نتوانست در این بخشها ادعاهایش را جامه عمل بپوشاند.
دکتر مجتهدزاده اظهار داشت: شواهدی که طی هشت سال تفحص در اسناد دولتی بریتانیا به دست آمده به روشنی بیانگر حقایق در این خصوص است.
وی گفت: تغییر جغرافیای سیاسی منطقه توسط انگلیسی ها انجام شد که به بهانه مبارزه علیه دزدی دریایی و قاچاق برده وارد منطقه شدند.
مجتهدزاده اذعان داشت: استعمار همیشه برای نفوذ در دیگر کشورها با بهانه های اخلاقی وارد می شود که امروز هم شاهد آن، استدلالات آزادیخوانه و بشر دوستانه رئیس جمهور امریکا مبنی بر ایجاد خاورمیانه بزرگ و دموکرات است.
وی اشغال خلیج فارس در سال 1902 را برای جلوگیری از نفوذ شوروی در این منطقه بیان کرد و اذعان داشت: این تنها بهانهای بود تا بریتانیا که از قبل جزایر قشم، هنگام و لارک را در اشغال داشت سه جزیره ابوموسی، تنب بزرگ و سیری را نیز اشغال کند.
استاد دانشگاه تربیت مدرس با ابراز تاسف از بی خبری حکومت وقت ایران از شرایط به وجود آمده در جنوب کشور و اوضاع بین المللی آن دوران گفت: یک سال طول کشید تا ایرانیها در سال 1904 و توسط عوامل و کارمندان میسیونر که رئیس گمرکات ایران بود از این قضیه مطلع شدند.
وی گفت: امروز امارات متحده عربی به منظور ایجاد اندیشه های چالشگرانه نسبت به ایران میلیاردها دلار ثروت را به کار می گیرد تا هویت تمدن و فرهنگ ایرانی را به چالش گیرد چون هدف آنها ایرانی زدایی و فارسی زدایی از خلیج فارس است.
وی با بیان اینکه اعراب با تشکیل سمینارهای بین المللی در رابطه با خلیج عربی افسانه می سازند خاطر نشان کرد: ادعاهای واهی آنها تا مرز اکتشافات باستانشناسی نیز رسیده که بر مبنای آن مدعی عدم هر گونه حضور ایرانیان در این منطقه شدند.
استاد دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر نقش تمدن ایران در تشکیل تمدن جهانی گفت: بر خلاف تصور عام که تمدن بشری از یونان آغاز شد باید گفت :که تمدن جهان از ایران و یونان آغاز شده است و در این راستا افزوده های ایران بیشتر بوده است .
وی ایران را کشوری متمدن توصیف کرد و اظهار داشت: ایران کشوری است که در طول تاریخ هرگز امپراطوری نداشته و بر اساس سیستم فدرالی اداره می شد.
وی با انتقاد از صرف هزینه های سنگین دستگاههای اجرایی برای انجام برخی موازی کاری ها با هدف حفظ نام خلیج فارس ، خواستار اختصاص بودجه ها ی مذکور برای تکذیب بیانیه های غیر مستند و ابطال ادعاهای بی اساس اعراب در قالب مجامع و نشستهای علمی شد.
وی همچنین در بخش دیگر از سخنانش با ابراز نارضایتی از عملکرد وزارت خارجه، توجه مقامات عالی کشور را به بررسی وضعیت این دستگاه اجرایی جلب و خواستار اهتمام و ذکاوت بیش از پیش فعالان این بخش برای انجام اقدامات لازم و ارئه نظرات مشورتی پس از شناسایی سمینارها، اجلاس و سایر گردهمایی هایی که به دلایل و انگیزه های سیاسی در جهان و بخصوص توسط کشورهای عربی برگزار می شود، شد.
سمینار علمی خلیج فارس نام ایرانی هویت ایرانی از سوی هسته علمی گروه علوم سیاسی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه مازندران برگزار شد.
نظر شما